dilluns, 24 de novembre del 2008

Agradable descobriment: Gelida

Si, si, ja sé que la gent més vetarana que llegeix aquest blog dirà "ja em diràs tu quin descobriment!", però per nosaltres era el primer cop que anàvem a aquesta clàssica escola. I el resultat, en la meva opinió, no podia ser més positiu: em va agradar moltíssim! Em va agradar sobretot el estil de vies: llargues, variades, trams de placa amb regletes i foradets, trams de desplom amb força forats, tacte i color de la roca... Potser l'única pega és la gentada que hi havia, però es compensa amb l'elevat nombre de vies que hi ha.

Així el plan era anar a escalar diumenge al matí, i tornar a dinar a casa, així que busquem una escola que estigui aprop de Barcelona: Gelida. Agafem l'autopista, i tot i això el dia comená malament: accident just a l'alçada de Gelida, però en el sentit contrari. Al arribar a casa m'assebento que és una accident greu. Entrem al poble i miraculosament trobem la pista forestal a la primera (després que un ciclista ens intenti enganyar). Mentre seguim per la pista forestal, anem mirant on deu ser el parking i ens para un amable senyor gran, que ens veu en cara d'estar buscant les parets. Ens diu:

- Que veniu a enfilar-vos per les roques??? el camí és una mica més endavant, ja hi han 10 cotxes aparcats!

Escaladora desconeguda en la part superior de un via desconeguda

Efectivament, ja hi ha força gent,  però més n'hi hauria al marxar. Enfilem al camí i busquem el sector central i dret de les ressenyes del blog d'en Groinket (http://groinket.blogspot.com --> moltes gràcies per la feina desinteressada!). Al final, gràcies a la via 10 del sector dret, ens conseguim ubicar. Totes les vies fàcils estan ocupades, així que ens posem en:

- Via num.12 (6a+): Comença amb un tram de placa fàcil, fins a arribar a sota el sostre on hi han els passos més complicats, d'un forat bo i un bidit per agafar els cantells plans de sota el sostre. Després t'has de ficar per una mena de diedre estret, tibant de algun forat bo i algun de no tan bo. Un cop ben posat al diedre, ja el que queda és fàcil. La monto descansant abans d'entrar el diedre i el Sergi encadena en top-rope. Via molt maca pel meu gust!

El Sergi un cop superat el tram més difícil, encarant la reunió

Un cop desmontada estem motivats, així que decidim pujar per una via fàcil per al baixar montar un 6b que tenim al costat:

- Via num.10 (5a): via fàcil de diedre, bona per practicar aquesta tècnica. Al Sergi no li agrada, diu que això d'estar "envoltat" de roca no és lo seu. Potser faltaria alguna xapa, més que res per la gent que s'inicia i es posa en la via més fàcil, hi ha algun "aeljillu" que li dóna vidilla.

Mentre el Sergi monta la via, faig aquesta foto a un escalador desconegut, a la via 6 (6b)

Desde d'aquesta reunió, montem un top-rope a:

- Via num.11 (6b): això ja és un altra tema, comença gairebé igual que la 12, però una mica més a l'esquerra. El tram de placa inicial és la part més complicada, doncs es va tornant finet fins al punt àlgid sota el desplom, on els cantos són d'aquells que fan mal. Un cop sota el desplom, cal col·locar-se bé fins a agafar bons cantos per poder-ne sortir. Al arribar a la reunió reserva un passet divertit. Jo la faig penjat-me un parell o tres de cops, i el Sergi la guarreja un mica. La via és dura per nosaltres però també molt maca.

Jo a la via 12, la 11 esquiva el desplom per la part esquerra

Amb tot això ja són les dues, així que despertem a la Mireia (s'ens havia quedat ben dormida prenent el solet) i anem cap a casa. Mentre tornem cap al cotxe, observem un grup molt numerós de gent que està al sector central, fent unes vies que tenen molt bona pinta.

En resum, vies maques i molta feina a fer, tornarem segur!


10 comentaris:

PGB ha dit...

Hehehe, a Gelida molt millor anar-hi entre-setmana! Els caps de setmana són força estressants.

Recordo que quan anava a la uni, a l'hivern m'hi havia escapat algun matí amb un company i haviem pogut gaudir d'una Gelida moooolt tranquila. Bona zona la final però fa 2 anys els cantos no estaben gens sobats, avui en dia ja es començen a polir... hi hauré d'anar a acabar els deures!

No us perdeu les 4 vies del final de tot. Ideal començar amb el V+, dps el 6a del final, dps el 6a de l'esquerra del 6b i finalment el 6b. Totes 4 molt bones!

Aleix ha dit...

Bones PGB! la veritat és que si que hi havia força gent, però no arribava a ser estressant.
Anar-hi entre setmana seria fantàstic, de fet jo ara mateix estic buscant feina i acabant el projecte final de carrera, així que tinc mooolt temps lliure, però els companys treballen, així que si algu llegeix aquest post i té ganes d'escalar entre setmana que ho digui!
Respecte la "sobamenta", a mi no em va semblar que estigués exessivament sobat, res escandalós. Per el meu gust és mooolt pitjor Penya Ginesta per exemple, de fet comentavem amb el Sergi que Gelida passa a ser l'escola a prop de Barcelona per quan no hi ha gaire temps.
Merci per les recomanacions, ho apuntem per la pròxima visita!

PGB ha dit...

Exacte, el grau de sobamenta (a la part final) és acceptable! A Penya Ginesta vaig jurar no tornar-hi més xD

Mmmm... jo estic en procés de canviar de feina. Ja et faria un toque si tingués algun dia entre-setmana!

Aleix ha dit...

Jejeje bona decisió sobre Penya Ginesta, per part meva encara tinc algun company que més o menys li agrada, més que res per la proximitat amb Bcn, espero que quan tornem a Gelida abandonin la idea Ginesta!

Jo de moment segueixo buscant feina, i dubto molt (a no ser que hi hagi un fet ineseperat) que em posi a treballar com a mínim fins a mitjans de Gener, així que ja ho saps, m'envies un mail i a part d'escalar, ens cagarem en el mon laboral informàtic! jeje

Sergi ha dit...

Es que haurieu d'haver fet telecos home... a qui se li passa pel cap...informatica, brffff ;-p

Millor no fer molta broma, que amb això de la crisi, encara em veig anant a escalar entre setmana fins que tornin a pujar la borsa ;-)

Sort amb la cerca de feina a tots dos!

Aleix ha dit...

Jajaja, curiós que això ho digui un teleco que treballa en una empresa emminentment informàtica i fent feina de informàtic ;) el que hi ha és massa intrusisme laboral... jejeje

Anònim ha dit...

quina gran veritat, jo estic rodejat de telecos reconvertits impostors a la feina, prou intrusisme, els telecos a fer antenes...!
apa, ja m'he quedat a gust, jeje

PGB ha dit...

Això això! Mort a l'intrussisme laboral!

Jeje, jo feina ja en tinc, però no descarto buscar-ne més a prop de casa. Que baixar cada dia a BCN fa perdre molt temps!

Anònim ha dit...

Hem vist algunes fotografies i pensàvem que eren del Congost del Riu Mediona. Pot ser?

Aleix ha dit...

Bones anònim, doncs les fotos d'aquest post són totes de Gelida, sector de la Font-freda, així que a no ser que també s'anomeni aquest sector com el que has dit...