dilluns, 17 de novembre del 2008

Matinal a la Facu

Canvi del dia habitual, passem de diumenge a dissabte. L'Edú s'ens raja, degut a la feinada que tenen amb el pis nou, el Sergi també s'ens raja. Així que quedem jo i el Jordi, i com que només som dos decidim fer un matí a tope i tornar a dinar a Barcelona. Dubtem entre Subirats i la Facu, però al final ens decidim per aquesta última. Arribem cap a les 11 al parking, i ja el trobem ben ple. Carreguem trastos i pujem amunt cap a les vies. Jo hi havia estat un parell de cops, i en Jordi un, però sempre haviem estat a la part dreta del sector, així que anem cap a la zona central/esquerra. Anavem amb la intenció de montar Joana per així montar algun 6a+ que comparteix reunió, però ens la trobem ocupada, així que ens posem amb la primera que trobem:

- Rosa Sala (V+): Via molt alpina, que va buscant sempre la part més feble de la paret, pujant primer en diagonal a l'esquerra i de cop en diagonal a la dreta, fins a pujar vertical a la reunió. Curiosament, tant jo com el Jordi ens rellisquen els peus en el mateix punt, quedant agafats només de les mans que són molt bones. Tot i així, encadenem els dos sense excessius problemes.

Un cop finalitzada aquesta via, anem a buscar el 6a+, però encara està ocupat. Mentre badem i ens mirem les vies, venen una cordada que ens prenen el V+ que voliem fer (perquè compartia reunió amb un 6a). Així que anem més a la dreta a buscar algun 6a amb el que provar-nos:

- Salta Mona (6a):  via en general fàcil, que només té un pas al mig, on t'has de desviar molt a la dreta i fer un moviment molt llarg (o un saltet com el nom indica) per agafar un bona bavaresa. No ens atrevim a fer el pas llarg (la xapa queda força avall i a l'esquerra, amb la possibilitat de pèndol conseqüent) i escaquejem el pas per l'esquerra. No te cap altre pas difícil.

Arriben tres adults amb dos nens, que ens amenitzen la útima via del dia:

- Teresa (6a): La via maca del dia. Comença amb un pas de 3 cantells laterals, el primer normalet, el segon dolent i el tercer molt bo. Llavors un zona vertical de bons cantos, i s'arriba al pas clau de la via en lleuger desplom, on s'ha de tibar de 2 cantets petits per agafar un bon forat i xapar. Llavors només quedasortir del desplom amb tensió degut a les bones mans i els dolents peus. Al final pas de bavaresa/abraçada amb forats enormes per arribar a la reunió. No encadeno per tal de trobar els bons forats, i el Jordi encadena al flash. Bona via!

Un cop acabada i desmontada la via, ens despedim dels acompanyants i baixem la tartera fent una mica el porc senglar fins als cotxes. Com m'agrada la facu! les vies són maques, no estan sobades, els forats són bons, llàstima que no hi hagi més vies entre el 6a i el 6b!

PD: no hi han fotos, és el que té ser 2 persones!

4 comentaris:

Mingo ha dit...

Felicitats per l'activitat. On està això de la Facu. Pensava que era el rocodrom de Bellaterra, però llegint-he veig que no.

Aleix ha dit...

Bones Mingo! la Facu està al poble de Canyelles, aquí tens un link de com arribar-hi i la següent imatge son les ressenyes (http://picasaweb.google.com/Grendel.Mic/ParcsNaturalsGarrafOlerdolaIFoixReseAsYEscaladasRessenyesIEscalades#5153004547959425906)
Està molt bé si et mous sobre el V, V+. Salut!

lo company del Mus ha dit...

solo un apunte, la Roca Sala, es Rosa Sala.

Aleix ha dit...

Ok merci! les ressenyes que tenim deuen estar equivocades perquè ho vaig treure d'allà (no són les del llibre Barcelona y alrededores)