diumenge, 26 d’abril del 2009

Petita punxada a Siurana

Segon capítol del cap de setmana al Montsant de fa unes setmana. Després del bon dia a Mont-ral, "cónclave" al bar del poble per decidir el sector que visitarem. La cosa està entre Siurana i la serra major de Montsant, i després de unes birres decidim anar a Siurana. Així que el dia següent ens despertem amb la calma i anem cap a una de les capitals del "lolisme".

"El pati" d'esbarjo del lolos

La idea inicial és anar a Can Melafots, així que enfilem cap al poble. Aparquem i ens dos segons arribem al sector. Ens mirem les vies, els "alejes", la gent que ja hi ha tot i ser bastant d'hora, i que les vies més fàcils ja estan ocupades i decidim canviar de sector. Dubtem entre canviar d'escola o anar a un altre sector de Siurana, al final decidim anar a Grau de Massets. Comencem a caminar pel camí de baixada, i quan arribem a les primeres vies i les trobem lliures ja ens quedem allà, doncs deduim que a baix deu estar molt ple. Jo i en Pere ens posem amb:

- Fam fàcil (V+): bona via, llarga i variada, amb molt de canto i uns alejillos al final on millor no caure (difícil amb les bústies que hi han).

- El show dels "teleñecos" (6a+): Bona via curteta, amb un pas una mica bloquero desde dos bústies invertides a un canto bo, sortint un pas llarg. Quan la faig vaig a buscar el canto amb la mà equivocada i m'haig de penjar.

El bow de l'Oriol encadenant la via

- Baronia de Cabacés (6a): via similar a l'anterior, concentrant el grau en un passet. En la meva opinió, dificultat similar amb l'anterior. En aquest cas, la dificultat del pas es tracta de pujar a una repiseta on hi ha un molt bon canto, però per ajudar-te a pujar no hi ha gran cosa per sobre. No ho veig clar i tampoc encadeno.

En Pere buscant els cantets per pujar a la repisa

Busquem vies noves, baixem al sector "lolo" de grau de massets, on abunden els sisens alts i els setens. Mirem vies, algunes ocupades, algunes amb alejes, i els xaiets com jo ens apalanquem. Ens posem a xerrar amb una parella que venen amb la filla, i amb un pacient de l'Oriol. Mentrestant el Marc encara s'anima a provar un 6b+ que li han recomanat, però després de passar-ho malament en les primeres xapes, decideix baixar-se i plegar els bàrtols.

Un guiri barallant-se amb La muerte del sponsor, un viote de 7b+

1era conclusió: a Siurana (en la meva opinió), a part de corral nou i grau de massets a baix, si hi ha d'anar amb el 6c/7a consolidat per poder disfrutar dels viotes que hi han.
2ona conclusió: hauriem d'haver fet cas a l'Oriol i anar a la serra major! però bé, de tot se n'aprèn!