dimarts, 27 de gener del 2009

Cap de setmana al paradís: Vilanova de Prades

Aquest és el primer de dos posts que corresponen al cap de setmana 17 i 18 de Gener, que vem passar amb en Pere i l'Alba, en Marc, l'Oriol i l'Ane al Priorat, paradís de l'escalada, doncs tots els sectors que hem visitat ens han agradat molt. Vem estar els dos dies a Cornudella de Montsant, afincats al climbing planet, refugi "de luxe" totalment recomanable. Per 9 euros podem dormir i tenim dret a cuina on podem fer el nostre propi menjar. Així que amb auqest camp base perfecte, el dissabte ens dirigim a Vilanova de Prades. Escollim el sector del Barranc de Viern, ja que tenim una varietat de graus molt interessant. Dir que quan vem arribar teniem boira i feia bastant fred, però cap al migdia va aparèixer el sol i si et tocava s'estava perfectament. Amb el Marc formem la cordada dels machotes i ens posem amb:

- Tomix (V+):  la via comença amb un petit tram vertical de bons forats, seguit per un tram de placa fàcil amb molt bons forats també. La entrada a la reunió és el pas més complicat, no és gens fàcil doncs té un pasos de regletes i cantos laterals ben intensos. La trec a vista no sense patir al final

La via és maca però complicada, per mi un bon 6a, però ja ens han comentat que el grau està aquí apretadet. En Marc la encadena també però s'ho ha de mirar força (i està fent 7b!). En Pere més tard no veuria clar el pas i baixaria de la última xapa.

Feia pal tornar-la a fer, així que la desmontem amb el Jumar, així practico per fer fotos

En Marc monta la via i jo li foto un top-rope a:

- Me entiende?? (6a+/b): Per mi un 6b clar, es tracta de una via de bidits molt intensa. De fet hi ha un pas molt llarg desde dos bidits a un canto normalet, i passat aquest crux encara et falta aguantar un quants bidits més fins a la R. Tot i ser dura, la via és molt wapa.

En Pere encadenat la via en top-rope

Amb les cintes posades em poso en:

- Ginko (6a): Uf que xunga! no li acabo de trobar els passos i la pateixo molt, de fet quan estava a un parell de cintes de la R i ja tenia pillada corda per xapar, s'em rellisca un peu i faig un vol wapo, quedant a un parell o tres de metres del terra i deixant a tothom flipant. Torno a pujar i la acabo de montar com puc. No m'ha semblat gens fàcil, molt tècnica i de posar-s'hi bé.

L'Oriol una mica més amunt d'on vaig volar

Anem una mica més endavant i em poso en:

- Pirineu (6a+): Que bona! comença amb uns passos atlètics de bons forats, un tram més tranquilet de placa amb una fisura cantelluda i al final el crux, on desde un canto pla i una bona regleta cal pujar el peu molt amunt per acabar-te d'obrir de cames i xapar la R. Molt i molt recomanable i amb el grau correcte. Casi encadeno, però no vaig clar lu de pujar el peu i em penjo. Un cop ben mirat no era tan complicat, casu'm déna!

En Pere al crux


Jo mateix apunt d'enfrontar el crux (foto by Pere)

Després d'aquesta ja estic cansat, i encara he de jumar la via que he fet al principi, que m'acaba de matar.  Així que agafo la camara i pujo a dalt de les vies per fer unes fotos al Marc i l'Oriol mentre proven la via Viagra (6b).

L'Oriol a mitja via, patint una mica


El Marc una mica més avall, mateixa via

La veritat és que les vies són curtes i dures però en general molt guapes, a més el lloc és molt fotogènic doncs és superfàcil arribar fins al top de les vies per tirar fotos, això si cal anar en compte a no tirar alguna pedra! mencionar també el tec que ens vem fotre en un bar de Cornudella, dos plats de olives, dos de llangonissa, dos fruits secs, dos de braves, un plat combinat potent i tres birres per menys de 10 euros! llàstima que no m'enrecordi del nom!

5 comentaris:

PGB ha dit...

Grandíssim finde! Caldrà anar-ho repetint tot això! ;)

El bar estava a la plaça del mig del poble, era la Penya Barcelonista de Cornudella. Molt bon tracte, bona teca i econòmic!

MSN ha dit...

Bouuuu!!
A veure si organitzem un altre finde com aquest! Molaria anar a Rodellar, a fotre viotes de canto! :)
Ostres Pere, ets el putu google!

Aleix ha dit...

Subscric el vostre comentari de gran cap de setmana, i merci pere per la informació del bar!
Marc, respecte a Rodellar, a mi també em molaria coneixeu-ho, però nosé si hi han gaires vies per sota del sèptim grau!

fragonetapower ha dit...

Joooolin el q em vaig perdre!! Així que el Barranc us va molar? Aquesta "Me entiende..??" l'he d'anar a provar algun dia :p

Per cert, mul wapes les fotos tio!

Aleix ha dit...

Sap greu dir-ho Bàrbara, però sí, t'ho vas perdre! el barranc està força bé, però ens va faltar una mica de sol perquè feia bastant fred, però weno ja hi tornarem!
La m'entiendes?? és xula, dura i amb un petit aleje, però molt wapa, ara això sí, ja pots entrenar bidits al plafó si la vols fer, perquè n'hi han uns quants.
Merci pel comentari de les fotos!