dilluns, 13 d’octubre del 2008

Descorbint noves vies a Penya Ginesta

Diumenge, el plan indicava que haviem quedat a les 10.00 per anar a la Font de l'Ametlló, però ens despertem amb un cel gris, i lleig, que no donava moltes esperances de poder escalar. Ens reunim a les 10 a zona universitaria,  i ja hi han alguns que es "rajen" (ehem...) quedant-se a dormir a casa seva.  Jo, amb poca fe, no agafo res per dinar, doncs penso que abans de les 14.00 ja serem a casa (si aguanta...). De la reunió surt que decidim deixar la Font per un altre dia, doncs el temps cap a l'interior no pinta gaire bé, i decidim anar a algun lloc aprop de Barcelona i amb una aproximació curta per si es posa ploure i hem de córrer. Aixi que decidim visitar Penya Ginesta. Dir que ja hi haviem estat alguna que altre vegada (menys el Sergi), i que no és un de les nostres escoles preferides, doncs les vies estan super-pulides (sobretot les de la part dreta).

Vista general de Penya Ginesta

Arribem després de mitja horeta de cotxe (que llarg que es fa per culpa de la lmitació a 80 km/h!), i després de les curves pertinents, arribem al parking, on només trobem un cotxe i sembla que de moment el temps aguanta. Així que carreguem "catxarros" i pujem cap al sector. Ens posem per escalfar ens dues vies fàciletes:

- Gavatxo (V): és una bona via per escalfat, no està tant pulida com altres, i vas trobant cantos tota la estona. Encadenem el Jordi i jo, el Sergi encara li dura una mica el dia "mariquilla" (veure última escalada a Desdentegada), però després d'aquesta ja li passa.

- Mediterranea (V): entrada vertical però fàcil amb bons cantos, després rampa que no deu passar de IV, i arribem al diedre final. No acabem de veure el cinquè grau per enlloc, a no ser que es faci per l'esquerra. Si es segueix el diedre per dins, la paret està molt pulida a causa de l'aigua, i la sortida al final de "xorrera" i forat invertit, ens fa pensar que el grau li queda una mica just. A part té una mala caiguda per xapar la segona xapa del diedre. En fi, que no encadenem cap de nosaltres.

Jordi xapant la segona per l'esquerra

Un cop escalfats amb aquestes dues vies, que ja coneixem anteriorment, demanem a uns nois francesos si ens deixen veure el llibre de ressenyes per poder provar alguna cosa nova.

Quina manera millor de enrecordar-nos de les ressenyes que aquesta??

Amb esperances de trobar vies menys sobades, ens allunyem de les vies més fàcils, en direcció a la part esquerra del sector. Ens posem en:

- Delirium tremens (6a+): la millor via del dia en la meva opinió, seria fantàstica si tingués una xapa més!! doncs té dos "alejes" dels macos a mitja via, el primer just en el pas més complicat de la via. Ens apanyem per xapar fent un mega-allargo amb una daisy chain desde la via del costat. Un cop fet això, la via és molt maca, té uns passets incials verticals, per arribar aquest pas més complicat on cal fer un moviment molt llarg per agafar un bon forat desde invertits. Un cop passat això, queda l'entrada a la reunió, en lleuger desplom de gandes enormes, molt atlètic!

Sergi en els passos finals de la via

- Mal al dit (6a): i tant que mal al dit!! el grau ve donat per un pas de bloc a sense haver xapat la primera xapa, amb el corresponent risc si no t'aguanten desde darrera. Un cop passat aixo, ja només queda aguantar fins a la reunió.

Mà dreta en mini-xorrereta...

Mà esquerra en mini-cantell que fa mal...

Canto bo i preus amunt!

Un cop fetes aquestes vies, ja en tenim prou per avui, així que recollim el material i anem cap al cotxe, no sense donar una última ullada i fer una última fotografia al sector!

Un dels francesos en la via Lalu (6c)

PD: a petició popular, he fet els marcs una mica més petits, ja direu que us sembla!

7 comentaris:

Sergi ha dit...

Personalment em va agradar la zona, potser el peu de via, es una mica marranot. Les vistes al mar, bones, llastima de la poca visibilitat... haurem de buscar alguna altra zona similar.

Ahh i ara em molen mes els marcs, si senyor!!
Per cert Aleix, no ens ficaran a la garjola per ficar una reproducció d'un llibre, oi??? Aviam si acabarem escalant a la Roca!

PGB ha dit...

Encara veu poder fer prou bones vies! Aquestes de l'esquerra no hi he escalat mai... de fet l'últim cop que vaig anar a Penya Ginesta vaig prometre'm de no tornar-hi... ai que encara m'hauré de menjar les meves paraules :P

Endavant nois!

Aleix ha dit...

Home no estan per tirar coets, però jo tenia el record de l'últim cop que hi vaig ser-hi, i vaig fer la "plana" i aquella colla de cinquens que hi ha per allà, i l'opinió va ser com tu: jo aquí no hi torno!
Aquestes dues que vem fer l'altre dia estan força menys sobades, això si, una mica mal assegurades pel meu gust...

Anònim ha dit...

On està situada al mapa aquesta escola?

Aleix ha dit...

Aquí tens un post del madteam on parlen sobre el accés a penya ginesta http://www.madteam.net/foro/ver.php/escalada_14689.html

Jordi ha dit...

Continuen sense agradar-me els marcs ... ;-)
Gran escalada, amb algunes vies molt interessants. El 6a i el 6a+ finals, tenen molt bona crítica per part meva.
Algun altre cap de setmana podríem tornar-hi per escalar alguna altra via més a l'esquerra (crec que hi ha algun 6a/+)

Aleix ha dit...

Ay Jordi, Jordi, que en farem de tu i els marcs... et prepararé un post amb diferents marcs perquè puguis triar el que més t'agradi...
Pel que fa a les vies que queden per fer a Penya Ginesta, poca cosa, si mires les fotos de la ressenya, un 6a amb "seguros alejados", casi millor no provar-lo...