dilluns, 4 de gener del 2010

Resum de últimes sortides frikis (Riugreixer, Siurana, Margalef, Cabacés

Bones! últimament poca activitat en el blog, que no vol dir poca activitat escalatoril, el tema és que últimament fem poques fotografies, i llavors fa com a més mandra fer entrades per al blog. En fi, excuses barates, així que el que farem és un petit resum de les últimes vies provades, així ens podeu donar la vostra opinió/recomanació/consell:

Penya senyal:
Amb l'Edu aprofitem un matí de diumenge per passar per aquesta escola del garraf, ja és la segona visita que hi fem i la veritat és que està força bé per lu petit que és. De les vies que provem destaquen:

- Nacha de noche (6a+/b): l'Edu cau a vista en el últim pas dur, jo encadeno al flash. Via de placa de regletes i plans, molt bona, podria ser 6b i tampoc passaria res.

- Niña de puerta oscura (6a): la montem en top desde la anterior perquè ens sembla dura (no tenim ressenyes), i efectivament és una via curta però molt exigent físicament.

- Valor (6b): i tant valor! una via de 20 metres i deu tenir 4 o 5 xapes, ben posades això si. Fa una mica de por i no encadenem, pel meu gust una mica massa "expo".

Riugreixer:
Visita amb l'Oriol quan encara no feia un fred excessiu. El sector és molt wapo, m'ha agradat molt i hi haurem de tornar. Provem algun 6a i 6a+ per escalfar que surten sense excessius problemes. Després d'això provem:

- Derbi variant (6b+): via física, verticalitat seguint una fisura, amb un parell d'apretades, una al principi i una al final per entrar a la reunió. Falla el power a vista i em penjo en el últim pas. Molt bona.

- Tira milles (6c/+): primera via que provo d'aquest grau i no ha estat malament, 10 metres de IV fins a arribar a un sostre on hi ha el crux, un xapatge apurat sortint del sostre i 15 metres més, incialment de desplom amb cantos gegants i després diedret fàcil.

Siurana:
El pont de constitució vem baixar amb la Bàrbara i l'Edu un parell de dies per Siurana i Margalef, el primer dia a Siurana vem provar (sector corral nou):

- Pupilas (6c): un 6c superllarg de 30 metres que té de tot, passos de finura incials, llavors vertical amb canto, un sostret d'apretar i últims metres agònics de regletes, romos i finura. Surt a vista! primer 6c i a sobre a vista, l'Edu encadena al flash i la Bàrbara en top. Ajuda el fet de que té bons reposos entre les seccions i que té molt magnesi (una mica massa...)

Margalef:
Amb l'Edu i la Bàrbara fem una visita, i el cap de setmana passat un altre passada amb el Marc. Entre els dos dies provem:

- Ballarin (6b): placa tombada de moviments atlètics, bidits i posar-s'hi bé. Em surten bé tots els passos, però falla la pila al final,la via és molt bona però dura! l'Edu li falta bistec, i la Bàrbara li fa un bon pegue en top.

- Desconegut (6b+): la via a la dreta de la anterior, per la variant de la dreta. Té un inici en bavaresa potent, placa de mirar-s'ho i moviment atlètics en bombet per arribar a la reunió. La monto principalment per penjar-me i fer unes fotos al Oriol en un 7b, i queden bastant bé:

http://www.flickr.com/photos/aleix_palet/4171779083/sizes/l/

http://www.flickr.com/photos/aleix_palet/4201566006/sizes/l/

- Murdot (6a+): en les meves ressenyes surt de 6a+, en algunes velles que hi han per internet 6b, per allà estarà. Via de desplom i cantos enormes, es nota el cansanci acumulat el dia anterior a Cabacés i fallo al sortir del desplom.

- Escargot Boobé (6b+): 6c en les altres ressenyes, similar a l'anterior però més desplom. Última via del cap de setmana, la faig en top i m'arrosego.

- L'estibador (6c): via que anava a fer el Marc, me la miro desde sota, i li demano si me la deixa provar. Mmmmm, que bona! són 15 metres de lleuger desplom sobre bidits i cantos mitjanets, resistència pura. La monto fent tots els passos, i com que li veig color li faig un segon pegueu pero no puc superar el crux. Ja tenim project a Margalef!

Cabacés: el dia d'abans d'aquests pegues a Margalef, haviem estat a tope a Cabacés amb el Marc. Per la gent que no hi ha estat, val molt la pena, primer per les vies que són estil Margalef però més curtetes i tècniques (tot i que a alguna li falta alguna repetició per acabar-la de netejar), i sobretot per el tracte fantàstic dispensat per en Ferran i l'Isa al refugi del poblet, 5 estrelles!

- Cirera tomaquera (6a): via vertical de canto, bona per escalfar.

- Priorat terra extrínseca (6a+): primera "colleja" del dia que m'emporto jo, fallo en el a vista en aquesta via tècnica d'esperó i anar-se movent.

- Tripiclimb (6b+): aquesta no la provo però la fa el Marc, via boníssima de microxorreres i finura.

- La ral i el seu mal (6c): m'hi poso perquè té molt bona pinta. Primer una apretadeta per pillar un canto molt bo, seguidament un metrets verticals i llavors un bombet amb patates varies. Quan supero el bombet i anava a agafar la cinta, s'em trenca una pedreta de el conglomerat que tenia a la mà dreta i a volar toquen! m'hi torno a posar i llavors arribo ja fins dalt, un cop superat el bombet només et queda aguantar i templar els nervis per xapar la reunió. Molt bona via tot i la trencada.

- Buscant vida per exterminar (6c): bona via també, pas a bloc al principi i llavors anar fent en diagonal amb uns moviments molt xulos, fins a arribar a un bombet al final on t'has de fiar d'un romo. Aquest em tomba, però al final l'aconseguim montar.

- Si vols les bambes, encara hi ets a temps (6c): L'escullo jo i no l'acabo d'encertar. Primers metres molt fàcils fins a una llastra molt bona on s'em trenca una pedra una mica més gran que un ou (i la llastra acabarà caient...). Després d'això un sostret infernal on no jo ni el Marc veiem manera possible de superar, moscata vell i aball. 6c de megabloc.

- Desparrame veraniego (6b+): aquesta és una via que seria molt bona (finura en placa i final desplomat) si no fós per la qualitat de la roca. Així com en les vies anteriors l'únic que els hi falta és alguna repetició més, en aquesta no se si les repeticions seran suficients, doncs sobretot la part central es veu una mica fràgil. Tot i així la via és molt bona.

Desdentegada:
El diumenge 27 fem una visita a la desdentegada amb l'Oriol, amb un dels dies més horrorosos que li recordo, es va baixar de tot arreu! ja passa, de tant en tant no es té el dia. Per part meva faig:

- Num. 23 de les ressenyes del fernando (6b): placa de 30 metres de 6b que ja havia provat un parell de cops, avui surt a la primera, tatxada!

- Num. 26 (6c): via de l'esperó, li faig un pegue superant el crux del bidit, però falta pila i m'haig de penjar un cop. Després d'això ja surt bé fins a dalt, project!

I això és tot, aquestes són les vies més destacades/interessants de les que hem provat últimament, però no les úniques, també hem estat pel faraó de baix, per Vilanova de Meià fent la Musical Express, i alguna altra sortida que em dec oblidar. Salut!

2 comentaris:

Oriol ha dit...

Ei bou, es ilegal total aixo de fer una entrada per les ultimes 10 sortides d'escalada, he!!! Jaja. Ale, ale que ja et veig projectat cap als 6c i més enllà!!! Aprofita la ratxa i ja ens explicaras el secret per pujar de grau aixi de ràpid!!! Ui! quan s'em arrecli la gastroenteritis... de moment ja he perdut 5kg!!!!!!!!!!!!!!!!!
Alerta!!!!!!!!!!! Aviam si lliguem algo per aquest finde...

Aleix ha dit...

Vés a cagar! jajajaj (mai més ben dit) veus que n'és de fàcil posar-se al dia?? fots una bona parrafada i ala! secret per pujar de grau res, ja veus que encadenat ni un, un bon grapat de collejas!
Com va acabar el tema corda, n'has tret algo en clar??
parlem!